Gerard

Bij mijn zoektocht naar een passend reïntegratiebedrijf ging het mij primair om het vinden van een kleinschalige organisatie met een warme en verfrissende uitstraling en persoonlijke aanpak.
Eigenlijk een combinatie van een coach, een psycholoog en een arbeidsconsulent.


Allemaal aspecten die ik ruimschoots heb gevonden bij Lydia Smits van de Caleidoscoop.

Ik had mijn sporen ruim verdiend in het bedrijfsleven, had brede leidinggevende en operationele ervaring en had projecten, met een waarde van miljoenen Euro’s opgezet en succesvol afgesloten.
Kortom, ik zat dus niet te wachten op een sollicitatietraining of een cursus Word om mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.
Ik wist wat ik wilde en dat was het volgen van een IRO traject, met als uiteindelijke doel het opstarten van een eigen onderneming.
Lydia heeft ruim de tijd genomen om uit te vinden hoe het zat met mijn ambities en motivatie en welke drijfveren ik had om juist deze weg en niet een andere route te kiezen.
Mijn plannen werden eerlijk en kritisch op hun waarde ingeschat en er werd erg veel aandacht besteed aan de mens achter het idee.
Confronterend soms, maar het leverde me wel heel vaak weer heldere of nieuwe inzichten op.
Vervolgens heeft ze mij uitstekend geholpen met de hele aanvraag, papierwinkel en afhandeling door het UWV.
Dat ik er gaandeweg mijn traject achter kwam dat de gekozen route uiteindelijk niet zou leiden tot een succesvolle carrière als zelfstandig ondernemer doet niets af aan de vakkundige en persoonlijke aanpak die ik bij de Caleidoscoop heb ervaren.

Ook bij het omgooien van het roer, met de focus op het vinden van, wederom een leuke functie in het bedrijfleven heb ik altijd kunnen profiteren van de visie en doelgerichte aanpak van Lydia.
Door de focus meer en meer te verleggen naar ‘de persoon’ Gerard en wat minder naar ‘de werknemer’ Gerard zijn uiteindelijk de meeste resultaten geboekt.
De taak van het beschrijven van mijn eigen persoonlijke en zakelijke succesverhalen en het analyseren van mijn eigen kwaliteiten en vaardigheden waren echt een eye-opener.
Zeker geen makkie, maar o zo verhelderend.
Uiteindelijk ging het dus niet alleen maar over de inhoud van mijn cv.
Uiteindelijk ging het veel meer over de persoon achter de cv. Om mij dus.

Mede door Lydia heb ik enorm veel over mezelf geleerd, is mijn zelfvertrouwen toegenomen en kon ik me dus veel beter ‘verkopen’.
Inmiddels heb ik een ontzettend leuke en uitdagende baan gevonden en het grappige is dat Lydia zegt dat ik het allemaal zelf heb gedaan.
Klopt natuurlijk niet helemaal, maar wel lief gezegd toch?

Succes met jullie traject,

Gerard Harmsen